Mandarijnen rechtstreeks van de boer

Stel dat je met een paar klikken een boer in een minder ontwikkeld land financieel kunt ondersteunen, hem kan aanmoedigen om ecologisch te werken en daarmee ook nog eens iets terug doet voor de natuur? Of dat je de mensen uit dat land ondersteunt die het minder ruim hebben (om te ondernemen) en daarmee werkgelegenheid voor hun creëert?

Met ons concept is dat dus mogelijk! In de volgende afbeelding leggen we per stap uit hoe boomadoptie via ecoboom.nl werkt. Door middel van dit concept zorgen we ervoor dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun werk en wordt de boer aangemoedigd om duurzamer te werken.

 1. Adopteer een boom via onze website
  De kosten voor adoptie is per kalender jaar. Je kunt tijdens het bestellen aangeven welk naam, bedrijfsnaam of logo er op het bordje bij de boom dient te staan.
 2. De boeren en natuur doen hun werk
  De bomen krijgen van de boeren top verzorging en de mandarijnen worden pas geplukt zodra ze rijp zijn. Er worden geen pesticides, was of andere producten gebruikt om te bewerken.
 3. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
  Door middel van foto’s, video’s en live-uitzendingen zullen we ervoor zorgen dat onze klanten op de hoogte blijven de ontwikkelingen van hun bomen.
 4. Geniet van de mandarijnen
  Een boom kan per jaar rond de 40-90 kg mandarijnen leveren. Het doel van ons project is dat de mandarijnen direct vanuit de boer bij de eindklanten geleverd worden. De kosten van de levering van de mandarijnen zullen per k.g. berekend worden, zodra deze te bestellen zijn. Ter indicatie: dit was in 2020 € 1,80 per k.g., de verwachting is dat we elk jaar deze kosten kunnen verminderen. Daarnaast is het mogelijk dat de klanten (op afspraak) zelf een bezoekje kunnen brengen op de boerderij of om de oogst te plukken. De locatie is op onze contactpagina te vinden.
 5. Wij planten weer nieuwe bomen
  De verwachting is dat we begin 2022 weer nieuwe bomen kunnen planten. Hiermee zorgen we voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking, die zelf niet in staat zou zijn om een boom te planten en te verzorgen.